Vanliga frågor

Vad är det för skillnad på den hemblekning som ni erbjuder mot de alternativ man kan köpa på internet?

Tandblekningsgelen som du får köpa hos oss efter du blivit undersökt av tandläkare/tandhygienist är mer effektiv då den innehåller en högre halt väteperoxid. De tandblekningsgeler som du kan köpa på internet och i vanliga butiker får enligt nya EU-direktiv endast innehålla 0,1% väteperoxid. De skenor som du får hos oss är specialgjorda efter just dina tänder, vilket minimerar risken för läckage som kan ge skador på tandköttet.

Vår tandblekningsgel är CE-märkt, detta är en kvalitetsmärkning. Enligt EU-lag fr.o.m. hösten 2011 får tandsblekningsgel för hemmabruk inte överstiga 6% koncentration väteperoxid. Dessutom måste patienten undersökas av utbildad tandvårdspersonal innan gel för hemmabruk kan säljas.

Varför ska man bleka hos tandläkaren?

Endast tandvårdspersonal med en legitimerad tandvårdsutbildning har de kunskaper som krävs för att rätt kunna bedöma dina möjligheter för en säker och trygg behandling. Vi har den utbildningen och erfarenheten som gör att vi kan undersöka dina tänder och ge dig information om det finns några risker eller bieffekter med tandblekning som kan ge ett oönskat resultat.

Vad är fördelarna med att bleka med ZOOM?

Enligt flera branschtidskrifter och svenska tester har det framkommit att tandblekning med ZOOM! ger mycket gott resultat jämfört med andra typer av tandblekningsmetoder som finns på marknaden. Dentaltidskriften Reality har efter utvärdering exempelvis kommit fram till att Zoom ger det bästa kliniska resultatet. Tidskriften har dessutom givit Zoom utmärkelsen "Reality's Choice", "Number One" och "Five Star Award". Branschtidskriften CRA (Clinical Research Associates) har även givit Zoom utmärkelsen "Outstanding Products - 2003". The Dental Advisor har vidare utsett Zoom till "Editors' Choice" och givit produkten högsta betyg (5+). I undersökningen som ligger till grund för utvärderingen har man visat att Zoom ger "100% satisfied patients". I Dental Town har läsarna röstat och givit Happy Hour - tandblekning på 1 timme med Zoom den prestigefyllda utmärkelsen "Townie Choice Award 2005". Zoom är bland annat känd från "Extreme Makeover" i Kanal 5. I Sverige har Zoom tandblekning har även fått högsta betyg av hälsotidningen Må Bra. Må Bra har testat flera produkter på marknaden och kommit fram till att Zoom är värd den högsta utmärkelsen.

Vad är tandblekning?

Tandblekning innebär att en blekningsgel appliceras på dina tänder. Gelen innehåller väteperoxid eller karbamidperoxid. Peroxiden tränger in i tanden och oxiderar de färgämnen som finns, främst i dentinet men också i emaljen. Tandens struktur ändras inte vid tandblekning, det är tandens färg som blir ljusare. Behandlingstiden vid tandblekning kan påskyndas på klinik genom blekning med ZOOM blekningslampa. Vid blekning hos oss lägger vi även en skyddande hinna på ditt tandkött och vid behov kan vi behandla dina tänder med ett preparat som minskar risken för ilningar under behandlingstiden.

Hur länge varar resultatet?

Dina tänder kommer alltid att vara ljusare än de var innan behandlingen. Vill du behålla ett "nyblekt" utseende kan du fräscha upp dina tänder genom att bleka dem igen efter ett par år eller genom en hemblekning med DayWhite eller NiteWhite.

Finns det några biverkningar?

Då tandblekning har funnits i mer än 20 år har man kunnat se att tandblekning som sker under uppsikt av legitimerad tandvårdspersonal inte ger några bestående biverkningar. En tandblekning kan hos vissa personer orsaka tillfällig känslighet i tänderna med ilningar och isningar som följd under eller efter behandlingen. Denna tillfälliga känslighet försvinner alltid inom 1-3 dagar. Tala gärna om för oss vid tidsbokningen att du har besvär med ilningar. Vi kan vid behandlingen pensla ett preparat på dina tänder som minskar risken för ilningar.

Vad ger missfärgningar på tänderna?

Missfärgningar på tänderna kommer från kaffe, te, rökning och viss starkt färgad mat. Tändernas färg förändras även med åldern. Trauma mot en tand kan få den att mörkna.

Kan alla få vita tänder?

Allas tänder kan blekas, men det går aldrig i förväg att säga hur mycket man måste bleka för att uppnå önskat resultat. Generellt kan man säga att det är lättare att bleka bort missfärgningar som uppstått från rökning, mat och dryck jämfört med missfärgningar som uppkommit från slag mot en tand.

Kan jag bleka mina tänder även fast jag har lagningar, fasader, kronor eller broar?

Ja, en tandblekning ger ingen signifikant påverkan på vare sig lagningar, fasader, kronor eller broar. Befintliga lagningar, fasader, kronor och broar kan efter önskemål göras om efter en blekning för att anpassas till den nya ljusare färgen.

Har du ytterligare frågor som du inte fått svar på här är du välkommen att ringa eller skicka e-post till oss.


Vita Tänder | Tel: 08-32 45 90 | info@vitatander.nu | Hälsingegatan 43 | 113 31 Stockholm